הכל על הפסקת הריון יזומה

הפלה מלאכותית או הפסקת הריון יזומה, היא פעולה רפואית שהמטרה שלה היא להפסיק הריון בלתי רצוי. בניגוד להפלה טבעית שמתרחשת מעצמה בשל סיבות שונות, הפלה יזומה מבוצעת לאחר החלטה מודעת שמקבלת האישה. ניתן לומר כי הפלה טבעית היא הפלה שהגוף יוזם ואין לאישה שליטה עליו. בעוד הפלה יזומה היא הפלה אותה יוזמת האישה, אך התוצאה כמובן היא אותה התוצאה.
סיבות שמאפשרות הפלה יזומה על פי החוק
ישנן נשים שמחליטות לבצע עצירת הריון באופן פרטי בשל סיבות שונות, החל משיקולים אישיים וכלה בסיבות רפואיות הנוגעות לאם או להתפתחות העובר. הפלה יזומה היא הפלה שמעוררת לא מעט מחלוקות אתיות, דתיות ורגשיות, אך בסופו של דבר ההחלטה היא של האישה ורק היא יכולה להחליט האם היא מעוניינת לבצע הפלה יזומה בשל סיבות הנוגעות אליה באופן אישי. על פי חוקי מדינת ישראל ישנן כמה סיבות שבגינן ניתן לבצע הפסקת הריון יזומה: אם האישה מתחת לגיל 18 או אם מלאו לה מעל 40 שנים, אם הוולד עלולה להיות בעל מום רפואי או נפשי, אם ההיריון נובע מיחסים אסורים או שהוא מחוץ לנישואין, אם ההיריון עלול לסכן את החיים של האישה או לגרום לה נזק גופני ונפשי.
מתי כדאי לבצע הפלה יזומה?
לאחר שהתקבלה ההחלטה להפסיק את ההיריון רצוי לבצע הפלה מוקדם ככל האפשר. הכי טוב לבצע את ההפלה עד שבוע 12 להריון. כ90 אחוזים מההפלות מבוצעות כיום עד לשבוע 13 וכמעט כל ההפלות מתבצעות עד השבוע ה20 להריון. ככל ההפלה תתבצע מוקדם יותר כך הפעולה תהיה קלה ובטוחה יותר. הפלה מלאכותית שמתבצעת לאחר שבוע 24 להריון היא נדירה. ביצוע הפלה יזומה כיום דורש אישור של ועדה להפסקת הריון והוא ניתן לביצוע רק במוסדות רפואיים שהוכרו לכך על ידי משרד הבריאות.קראו עוד על הפסקת הריון באתר פריימדיקל.