כיצד ניתן לערער על שלילת רישיון נהיגה?
אנשים רבים מורשעים בעבירות התעבורה השונות כמו נהיגה במהירות מופרזת, אי ציות לרמזורים ועוד דבר שלא פעם מוביל לשלילה של רישיון הנהיגה. ישנן עבירות שבהן רישיונו של הנהג נשלל ממנו במקום, כמו למשל במקרה של פגיעה באדם אחר, לעומת עבירות אחרות שהעונש עליהן כולל תקופת שלילה מינימלית, כמו למשל במקרה של נהיגה בשכרות. בכל מקרה, חשוב לדעת כי כמעט על כל סוג של הרשעה ניתן לערער, במטרה להפחית את רמת העונש. החוכמה היא כמובן להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי ומיומן, בעל וותק וניסיון רב שנים בתחום התעבורה. זוהי הדרך היחידה להבטיח לעצמכם כי תקבלו את מלוא הזכויות שלכם, היות ורק עורך דין שבקיא בתחום ומתעדכן לגבי כל פסקי הדין החדשים, יוכל למצוא את הפרצות השונות בחוק, ולנצל אותן לטובתכם.
ערעור על שלילת רישיון נהיגה – נקודות חשובות שכדאי לדעת
קודם כל, כדאי לדעת כי כל נהג שקיבל הודעה על שלילת רישיון נהיגה, זכאי לפנות למשרד הרישיון תוך חודש ימים, על מנת לקבוע מועד לערעור. במקרה שהנהג פנה אל משרד הרישוי, בדרך כלל ניתנת דחייה של שלילת הרישיון בחצי שנה. כלומר, במהלך אותה חצי השנה הנהג יכול להכין את הטיעונים שלו ובינתיים להמשיך לנהוג כרגיל, דבר שיכול להיות משמעותי עבור כל אדם שתלוי ברכב שלו על מנת להגיע לעבודה או להתנייד ממקום למקום. אחת הסיבות היעילות ביותר לערער על הפסילה, היא במקרה שבו קיים אדם נכה מקרבה ראשונה, שתלוי בנהג שקיבל פסילה, על מנת להגיע ממקום למקום. אך גם במקרים אלו, משרד הרישוי נוטה לקצר את תקופת השלילה ולא לבטל אותה לחלוטין. אך חשוב לזכור כי כל מקרה נבחן לגופו, לכן חשוב להסתייע בעורך דין שמתמחה בתחום התעבורה, על מנת לשפר את הסיכויים שלכם לבטל את תקופת הפסילה או לפחות לקצר אותה בצורה משמעותית.
לסיכום, כל אדם שקיבל עונש של שלילת רישיון נהיגה בעקבות עבירת תנועה משמעותית שהוא ביצע, היה מעוניין לערער על ההחלטה. כדאי להיעזר בעורך דין מנוסה ומקצועי שמגיע מהתחום, על מנת לקבל את התוצאות היעילות ביותר.