עורך דין או מגשר? – לאן לפנות כשיש סכסוך משפחתי

סכסוכים משפחתיים יכולים להיות טעונים רגשית ומורכבים, ולעתים קרובות דורשים התערבות מקצועית כדי למצוא פתרונות ידידותיים. כאשר מתמודדים עם סכסוכים כאלה, ההחלטה בין עורך דין או מגשר יכולה להיות מורכבת. במאמר זה נציין גורמים שיכולים לסייע לכם להחליט האם לפנות לעורך דין או למגשר בעת התמודדות עם סכסוכים משפחתיים.

1. ייעוץ משפטי לעומת גישור מתי לפנות לעורך דין:

  • סוגיות משפטיות מורכבות: אם הסכסוך המשפחתי שלך כרוך בעניינים משפטיים מורכבים, כגון גירושין, מאבקי משמורת ילדים או חלוקת רכוש מורכבת, מומחיותו של עורך דין היא קריטית. הוא יכול לספק ייעוץ משפטי טוב ולנווט את המורכבות של המערכת המשפטית בשמך. תוכל גם להיעזר בשירותיו למען אישור ייפוי כוח מתמשך.
  • אם הסכסוך הסלים לנקודה שבה הצדדים אינם מסוגלים לתקשר באופן קונסטרוקטיבי, עורך דין יכול לסנגר על הזכויות והאינטרסים שלך בבית משפט.

דוגמה: בתיק גירושין בו יש מחלוקת על משמורת ילדים, מזונות וחלוקת רכוש, עורך דין יכול להבטיח שזכויותיכם החוקיות מוגנות ולהילחם למען הסדר הוגן.

2. גישור ניטרלי מול ליטיגציה מתי לפנות למגשר:

  • רצון לשיתוף פעולה: אם שני הצדדים פתוחים למצוא מכנה משותף ולעבוד יחד כדי להגיע לפתרון, גישור יכול להיות חלופה יעילה להתדיינות משפטית. מגשר מאפשר תקשורת, ועוזר לשני הצדדים למצוא פתרונות מקובלים על שני הצדדים.
  • שימור מערכות יחסים:  הגישור מתמקד בשימור או תיקון מערכות יחסים, וזה חשוב במיוחד כאשר הצדדים המעורבים ימשיכו לקיים אינטראקציה, כגון הורים משותפים.
  • שיקולי עלות וזמן: גישור הוא לעתים קרובות חסכוני יותר וחסכוני בזמן בהשוואה למאבק משפטי בבית המשפט.

3. מומחיות משפטית מול הנחיה ניטרלית מתי לפנות לעורך דין:

  • פרשנות חוקים: אם הסכסוך כרוך בזכויות, חובות או תקנות משפטיות, הבנתו של עורך דין את החוק היא הכרחית.
  • הגנה על זכויות: במצבים בהם זכויותיך זקוקות להגנה מיידית, כגון צווי הרחקה או צווי חירום למשמורת ילדים, עורך דין יכול לנקוט בפעולה משפטית מהירה.

מתי לפנות למגשר:

  • תקשורת פתוחה: כאשר התקשורת התקלקלה אך שני הצדדים מוכנים לנהל שיחות בונות, מגשר יכול להקל על הדיאלוג.
  • בחינת פתרונות יצירתיים: מגשרים יכולים לסייע לצדדים לבצע סיעור מוחות ולשקול פתרונות חדשניים שאולי לא יהיו זמינים באמצעות התדיינות משפטית.

דוגמה: בסכסוך משפחתי על ירושה, מגשר יכול לעזור לאחים לתקשר את חששותיהם ולהגיע להסכם שמתחשב בצרכים של כולם.

4. סמכות קבלת החלטות מול שיתוף פעולה מתי לפנות לעורך דין:

  • ייצוג בבית המשפט: אם פעולה משפטית היא בלתי נמנעת, עורך דין ייצג אותך בבית המשפט, יציג את המקרה שלך ויפעל למען האינטרסים שלך.
  • אכיפת צווים משפטיים: אם צווי בית משפט, כגון מזונות ילדים או הסדרי ראייה, אינם מבוצעים, עורך דין יכול לנקוט צעדים כדי להבטיח ציות.

מתי לפנות למגשר:

  • הסכמות הדדיות: אם שני הצדדים מבקשים להסכים על פתרון במקום לקבל החלטה שנכפתה על ידי בית משפט, מגשר יכול לעזור להם להגיע לפתרון משותף.

כאשר מתעוררים סכסוכים משפחתיים, הבחירה בין עורך דין או מגשר תלויה באופי הסכסוך, בתוצאה הרצויה ובנכונות שני הצדדים לשתף פעולה. עורכי דין מספקים מומחיות וייצוג משפטיים, מה שהופך אותם חיוניים לעניינים משפטיים מורכבים. מצד שני, מגשרים מאפשרים תקשורת פתוחה ומסייעים במציאת מכנה משותף, מה שהופך אותם מתאימים לקונפליקטים שבהם שימור מערכות יחסים והגעה לפתרונות מקובלים על שני הצדדים הם בעלי חשיבות עליונה.

למידע נוסף היכנסו לאתר של עו"ד שלמה לוי

בעיות ביחסים טיפים לאתרי הכרויות טיפים מעשיים כללי מסיבות וחיי לילה נישואים סיפורי סקס סקירה סקס סרטונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מהי זוגיות לא בריאה ואיך ניתן לשפר את זה?
אף אחד מאיתנו לא רוצה למצוא את עצמו בתוך מערכת יחסים לא בריאה, לא תקינה. אף אחד לא רוצה למצוא בזוגיות...
קרא עוד »
ינו 25, 2021
האם כל אישה בהריון תסבול מבחילות
אם יש משהו שכולנו יודעים על היריון, אפילו נערים צעירים שבכלל לא יכולים לדמיין שהם יהפכו יום אחד לאבות,...
קרא עוד »
יונ 02, 2022
איך מתחילים הליך גירושין
המאמר באדיבות Fmladv לא מעט זוגות נשואים, מחליטים להתגרש בשלב כזה או אחר בשל סיבות שונות. תהליך גירושין...
קרא עוד »
מאי 24, 2019