איך מחליטים על חלוקת רכוש בין בני זוג?
איך מחליטים על חלוקת רכוש בין בני זוג?
החוק בישראל קובע כי עבור זוגות אשר נישאו אחרי החל משנת 1974 חלוקת הרכוש תהיה בהתאם לחוק יחסי הממון. לפי החוק תתבצע חלוקה שווה בשווה בין בני הזוג. עבור זוגות שנישאו עד וכולל שנת 1973 הדין הוא שונה וחלה עליהם הלכת השיתוף. בהתאם להלכה זו כלל הרכוש יתחלק באופן שווה. בשני המקרים ישנם נכסים מסוימים שאינם נופלים תחת הגדרת החוק ולכן הם אינם נחלקים בין הבעל לאישה אלא למי שקיבל אותם.
נישואין – החל משנת 1974
זוגות אשר נישאו החל מה1 בינואר 1974 כפופים במסגרת תהליך הגירושין לחוק יחסי הממון. בהתאם לחוק רכוש משותף יחולק בצורה שיווניונית בין שני בני הזוג כאשר מדובר ברכוש שהוא חסכונות פנסיוניים, נכסי מגורים או נדל"ן מסוג אחר, כל חשבונות הבנק, במידה ויש השקעות שונות שביצע הזוג לאורך השנים כמו השקעות בבורסה או השקעות מסוג אחר, ועוד.
במידה והזוג חתם על הסכם ממון הרי שחוק יחסי הממון לא יהיה תקף, אלא ההתייחסות תהיה על פי הכתוב והחתום בהסכם הממון שחתמו בני הזוג. על הסכם הממון ניתן לחתום לפני הנישואין כמו גם במהלך הנישואין. להמשך קריאה בנושא חלוקת רכוש בגירושין
נישואין – לפני שנת 1974
במידה והנישואין התרחשו עד לסיומה של שנת 1973 הרי שכאן לא חל חוק יחסי הממון, אלא חלה הלכת השיתוף. ההלכה קובעת כי כל הרכוש כולו יחולק שווה בשווה, גם במידה וקיים רכוש אשר לא רשום על שמם של שני בני הזוג.
ההתייחסות אל ירושות, מתנות ונזקי גוף
קבלה של מתנות, כספי או נכסי ירושה איננה מתחלקת שווה בשווה, אלא שייכת לאחד מבני הזוג שקיבל את המתנה או את הירושה. למידע אודות טוען רבני